El Govern espanyol ha prorrogat l’Estat d’Alarma fins al proper 26 d’abril, i això comporta conseqüències per a empreses i treballadors. Quins treballadors hauran de tornar a la feina? I si estava en situació d’ERTO? En aquest vídeo el Sergi Pujol, administrador de Gestingral, ens explica les diferents situacions que es poden trobar empreses i treballadors arrel d’aquesta pròrroga.

Analitzem les diferents situacions en les quals ens podem trobar:

  • Empreses que van tancar el passat 14 de març, com per exemple bars, restaurants, comerços i perruqueries, NO poden obrir al públic. Per tant, els seus treballadors, els quals la gran majoria es troben en situació d’ERTO per causa de força major, NO hauran d’anar a treballar fins que s’aixequi l’estat d’alarma.
  • Treballadors que es trobaven en el permís retribuït recuperable, s’han de reincorporar als seus llocs de feina amb normalitat una vegada aquest permís hagi finalitzat el dia 9 d’abril.
  • Treballadors que es troben en situació d’ERTO per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, serà l’empresa qui determini quan els treballadors hauran de tornar al lloc de feina si es trobaven en una situació de suspensió de contractes, o bé quin serà l’horari del treballador en els casos de reducció de jornada.

A Gestingral, i per la seguretat dels nostres treballadors i clients, mantenim les instal·lacions tancades, i continuem prestant la totalitat dels nostres serveis en format no-presencial: per exemple, testaments i herències, declaracions de renda o assessorament en assegurances de vida o altres.