Si sou dels ‘afortunats’ –per dir alguna cosa- que ja heu cobrat els diners que han de retornar els bancs per les clàusules sòl, aneu amb molt de compte a l’hora de fer la Renda: Hisenda us pot reclamar una part del que heu ingressat!

Com que probablement, en anteriors declaracions, ja us heu aplicat la deducció pertinent pel concepte d’adquisició d’immoble, l’Estat entén que ara s’ha de quedar una part proporcional d’aquests diners perquè fa canviar el vostre estat fiscal. Més concretament, el que reclama és un percentatge dels interessos que heu cobrat.

Us recomanem, sincerament, que si us trobeu en aquesta situació, visiteu ràpidament un assessor de confiança, ja que si calculeu malament el tant per cent a retornar podeu patir multes severes per part d’Hisenda! A més, us alertem que el càlcul s’ha de fer extensible als últims quatre anys d’hipoteca, no només al 2016, un fet que complica i força el tràmit si no estem acostumats a tractar amb dades.

A Gestingral estem fent aquests càlculs i val a dir que les quantitats a retornar acostumen a ser baixes en relació als diners cobrats de les clàusules sòl. O sigui, que val la pena fer bé les coses i evitar-se ensurts.

Resol els teus dubtes amb Gestingral

Durant aquesta campanya de la Renda, Gestingral publicarà un article quinzenal en aquest diari informant i resolent dubtes sobre la declaració. El despatx, a més, encara disposa d’hores perquè tothom qui ho vulgui pugui venir a fer la Renda i rebre un assessorament professional. (#RendaGestingral).