Arran d’una sentència del Suprem, tots els bancs estan obligats a retornar els diners cobrats de més per les clàusules sòl abusives. La decisió és ferma i ja no es pot recórrer: les entitats bancàries ho han de tornar, sí o sí.

Davant d’aquest escenari, des de Gestingral recomanem a tots els reclamants, que abans de fer qualsevol tràmit, es deixin assessorar sobre el quid de la qüestió: quants diners m’han de tornar? Al nostre despatx ens estem trobant amb molts casos en els que la xifra que dona el banc és inferior al que haurien de cobrar els hipotecats. Per això, el pas número 1 ha de ser assessorar-se bé. A Gestingral, on tenim un servei d’assessorament de clàusules abusives – terra i IRPH- o bé al lloc que us inspiri més confiança.

Però això no és tot. També cal assessorar-se bé sobre quina és la millor manera de recuperar aquests diners un cop fem la reclamació. Les entitats bancàries tenen un termini de 3 mesos per fer l’abonament, que pot ser en efectiu, descomptant-nos quotes de la hipoteca,…i és de vital importància saber quina opció ens beneficia més a nivell fiscal.

En aquest sentit, des de Gestingral avisem que Hisenda pot comptabilitzar els interessos com a ingressos, i per tant, sinó estem ben assessorats, és més que probable que bona part del que ens pagui el banc vagi a parar a les arques de l’Administració.

Resumint: si teniu una clàusula bancària, primer assessoreu-vos bé.