Fins ara els pares amb un fill amb discapacitat superior al 33% tenien dret a una deducció de 1.200 euros anuals (o repartits en 12 quotes de 100 euros).

A partir del mes d’agost, aquesta ajuda s’amplia als cònjuges que viuen en el mateix domicili. Què vol dir això? Posem un exemple. Imaginem un matrimoni en el que un dels seus dos membres cobra una pensió i l’altra, que té una discapacitat superior al 33%, no cobra res. Doncs bé, aquest darrer ara també tindrà dret a cobrar els 1.200 euros amb les mateixes condicions que si el beneficiari fos el fill.

La llei preveu que les persones que es trobin en aquesta situació puguin demanar l’ajuda a l’Administració ja durant aquest mes d’agost. Tot i això, recordem que no és obligatori fer el tràmit de pressa i corrents, ja que els diners també es poden obtenir de cop a través de la Declaració de la Renda.

Visita a Gestingral per evitar maldecaps

En qualsevol cas, com es que tracta d’un canvi molt recent, des de Gestingral us recomanem que abans de fer cap tràmit passeu pel nostre despatx, on us resoldrem tots els vostres dubtes.