Les persones amb fills amb discapacitat tenen dret a cobrar 100 euros el mes, o si ho prefereixen, que Hisenda els hi pagui 1.200 euros a l’hora de fer la declaració de la Renda.

Ara bé, què cal saber si s’opta per la segona via? Que o bé es fa la declaració de renda o bé es presenta el model 121. Insistim: és del tot imprescindible que totes les famílies amb un fill o fills amb discapacitat presentin la declaració independentment del volum d’ingressos que hagin obtingut durant el darrer any o bé presentin el nou model 121. Si no es fa així, Hisenda no pagarà, tot i que el contribuent hi tingui dret.

A Gestingral cada any solucionem casos en els que el desconeixement ha estat a punt de deixar contribuents sense milers d’euros. Per deduccions relacionades amb la discapacitat –compte, perquè també hi tenen dret les persones amb pares amb discapacitat al seu càrrec- o per família nombrosa (ho explicarem en el proper article), que també genera certa controvèrsia.

Gestingral resol els teus dubtes

Durant aquesta campanya de la Renda, Gestingral publicarà un article quinzenal en aquest diari informant i resolent dubtes sobre la declaració. El despatx, a més, ja està donant hores perquè tothom qui ho vulgui pugui venir a fer ja la Renda 2016 i rebre un assessorament professional. (#RendaGestingral).