A Gestingral ens estem trobant amb moltes persones que ens venen a visitar amb dubtes sobre com rescatar el pla de pensions. D’entrada, la nostra primera recomanació sempre és que mai es retirin de cop tots els diners estalviats, ja que si ho fem, aquests diners passen a sumar a la base imposable de l’any i ho pagarem molt car en la declaració de la Renda.

Segons càlculs aproximats, si una persona ha aconseguit estalviar per exemple 90.000 euros al llarg de la seva vida, pot arribar a tributar fins a un 42% de tots els diners que excedeixin dels 60.000. Ras i curt: una bona clavada. “És una molt mala decisió financera rescatar el pla de pensió de cop”, assegura Amadeu Pujol, gerent de Gestingral.

Des del despatx busquem solucions personalitzades a cada client. En l’exemple anterior, una bona manera d’evitar la clatellada seria anar retirant petites quantitats del pla un cop jubilat per complementar el que es cobra de pensió. Però insistim: cada client té unes necessitats concretes i requereix d’una solució personalitzada.

El pla de pensions o qualsevol altre producte d’estalvi necessita previsió i anticipació. Si no es fa així, es poden pagar unes conseqüències molt cares.