INFORMACIÓ DESACTUALITZADA

Ha passat l’estiu…i la nova Llei dels Autònoms encara no ha entrat en vigor. Ja ha estat aprovada -i a més per unanimitat de tots els partits- però falten per resoldre algunes petites esmenes perquè es pugui publicar al BOE, el pas previ i obligatori per poder aplicar qualsevol nova legislació en aquest país.

En tot cas, aquestes esmenes són de caràcter tècnic i no modificaran el gruix principal de la normativa, que s’aprovarà en les properes setmanes i aportarà beneficis importants per tot el  col·lectiu d’autònoms i emprenedors. En aquest article, Gestingral us resumeix les principals novetats que ja no es modificaran:

-Les persones que es donin d’alta com a autònomes per primer cop a la seva vida tindran una tarifa plana de 50 euros durant un any (12 mesos). Actualment aquesta bonificació en la quota és de mig any (6 mesos).

-També gaudiran d’aquesta tarifa plana (50 euros durant 12 mesos) les persones que es tornin a donar d’alta d’autònomes dos anys després d’haver cessat la seva activitat anterior. Ara han d’haver passat 5 anys.

-A més de la tarifa plana dels 12 primers mesos, els autònoms gaudiran de dues bonificacions més: dels 12 als 18 mesos pagaran uns 130 euros/mes,  i dels 18 al 24, aproximadament uns 180. En total, els nous autònoms (o els que ho tornin a ser-ho dos anys després) disposaran de 2 anys bonificats. Fins el moment, el més habitual és que aquestes bonificacions s’allarguin durant  18 mesos.

-Aquests tres primers punts sobre tarifes entraran en vigor a partir de l’1 de gener del 2018. Encara que la llei s’aprovi abans d’aquesta data, les noves bonificacions no es podran aplicar fins a principis de l’any vinent.

AQUEST PUNT ÉS MOLT IMPORTANT: es crea bonificació del 100% en la quota d’autònoms en els 12 mesos posteriors al part. I es manté que els autònoms de baixa maternal puguin contractar una persona amb una exempció del 100% en la cotització de la Seguretat Social.

Es reconeixen els accidents laborals in itinere (anar i tornar del treball) dels autònoms. Fins el moment no estava reconegut. Ara s’equipara amb els treballadors de compte aliena.

Es redueix el recàrrec per retards en pagament d’un dia. Passa a ser del 10%, quan ara és del 20%.

Les persones discapacitades gaudeixen de bonificacions (fins el 50% de descompte) en les quotes durant 5 anys.

Des de Gestingral considerem que, tot i que la llei es queda curta en molts aspectes, sí que aporta canvis beneficiosos per al sector. En aquest article hem resumit algunes de les novetats, però n’hi ha moltes més. Si teniu qualsevol dubte o voleu ampliar informació, contacteu amb nosaltres i us ajudarem encantats.