El mercat està ple de marques i segueix en augment. Amb la digitalització el ventall de l’envergadura de les marques també s’ha ampliat. Això fa que quan es planteja crear o fer canvis en una marca, s’ha de tenir molt clar a quina alçada volem col·locar la marca. La competència és gran i els recursos que tenim a l’abast també. Però la diferència no sempre està en els recursos. Sinó en la coherència de la creativitat.

La Marca de l'Empresa

Des de Publigest

Des de Publigest, el departament de publicitat, disseny i comunicació de Gestingral sempre treballem amb una visió global del client, ja sigui fent publicitat, disseny o campanyes de comunicació. L’empresa ha de tenir una imatge corporativa representada principalment per la imatge de la marca. I l’activitat de l’empresa també ha de ser coherent amb la imatge corporativa i els diferents elements que envolten aquesta marca.

A tenir en compte

L’EMPRESA. Desprèn un caràcter particular mitjançant el seu producte i la relació que té amb els clients.

  • El producte i la seva qualitat. Tots els elements que envolten la marca han de ser coherents amb la qualitat del producte que s’ofereix per no generar decepció en els nous clients.
  • Els canals de venta. Per molta digitalització que tinguem, la comunicació cara a cara sempre serà més rica. El repte està en posar el client i el venedor cara a cara. La resta de canals digitals juguen amb la rapidesa i usabilitat. I a partir d’aquí comença la creativitat.
  • La filosofia de l’empresa. Si ha decidit invertir per un estil de funcionament, aquest punt també defineix la marca. Ha de ser coherent amb la resta i ha de ser visible, si es considera un valor important de l’empresa.

NOM I LOGOTIP. Aquest punt de la imatge corporativa té un objectiu molt important. El primer contacte amb el públic. Aquí hem de guanyar els primers punts d’avantatja sobre la competència despertant la curiositat i confiança d’aquest futur client.

EL LLIBRE D’ESTIL. No sempre ha de ser un document complex com estem acostumats. Aquest punt ha d’ajudar a mantenir una coherència entre totes les activitats diàries entorn l’empresa. Ja sigui disseny a l’hora de generar publicitat, sigui el to dels correus intercanviats amb clients o proveïdors, i en tot el que envolta productes o serveis oferts.

APLICACIONS DE LA MARCA. Si ens centrem en la part més publicitària, la marca apareix en diferents espais. Targetes, catàlegs, web, xarxes, al telèfon, cartells exteriors/interiors. Aquestes aplicacions s’han de cuidar per mantenir la coherència que des d’un principi ens havia fet guanyar la confiança del client. No és el mateix imprimir una targeta de presentació que un cartell exterior de 4 metres il·luminat. Aplicacions n’hi ha tantes com doni la imaginació. La meva recomanació és que juguis amb aquests 3 valors: imaginació, coherència i recursos. I la nostra feina és que tot això encaixi millor.

CANALS DE COMUNICACIÓ. Coneixes els teus clients potencials o target? Doncs en funció d’aquesta informació s’han d’escollir els canals on mostrem el contingut relacionat amb la marca i els seus productes.

Si tens algun dubte sobre el què envolta la imatge corporativa de la teva empresa, pots contactar amb el departament de publicitat, disseny i comunicació de Gestingral.