Sembla mentida, però d’aquí a una setmana comença una nova campanya de la Renda –com passa el temps!- i com cada any molts ciutadans tenen dubtes sobre si han de fer o no la declaració. Doncs bé, aquí teniu la resposta.

Per regla general, totes aquelles persones que hagin cobrat més de 22.000 euros bruts en el 2016 estan obligats a fer la declaració de la Renda. També l’han de fer obligatòriament totes les persones que hagin treballat en dos o més llocs en el transcurs de l’any i hagin guanyat més de 12.000 euros, sempre que en el segon i la resta de llocs (excepte el principal) s’hagi ingressat més de 1.500 euros entre tots ells.

A més, si ha venut un pis, un pàrquing o qualsevol altre immoble durant l’any passat o bé si ha guanyat més de 1.600 euros en interessos o dividends, també ha de fer la declaració encara que no arribi als límits d’ingressos que especificàvem en l’anterior paràgraf. I és que com passa en gairebé tot a la vida, sempre hi ha excepcions a la regla general.

Article quinzenal de la Renda2016

A partir d’avui, Gestingral publicarà un article quinzenal en aquest diari informant i resolent dubtes sobre la campanya de la Renda d’enguany, que arrenca oficialment el 5 d’abril. Així, ja estem donant hores de visita amb tothom que ho sol·liciti perquè pugui venir a fer ja la declaració i cobrar la devolució com més aviat millor (#RendaGestingral).