No espereu a l’últim moment. Tramitar una herència és una feina complexa. És un tràmit que implica burocràcia, papers,…i tot plegat en un moment vital complicat, amb la pèrdua d’una persona estimada.

Des de Gestingral recomanem a les famílies –sempre que es pugui, evidentment- que actuïn amb previsió i tinguin els documents preparats. “Bàsicament necessitem 4 coses: testament, certificat de defunció, les últimes voluntats i les assegurances de vida. I a partir d’aquí, saber quins béns tenia aquella persona”, explica la Patrícia Méndez, assessora experta en herències de Gestingral.

S’ha de tenir en compte que, per llei, hi ha un marge de sis mesos per presentar els impostos de la tramitació de l’herència a partir de la data de defunció. Si ens passem d’aquest temps, es  paguen impostos… i interessos! Per això és tant important la planificació. “ Tothom ha de fer aquesta planificació quan abans millor. I el primer que cal fer és el testament”, assegura la Patrícia.

No importa l’edat: el testament es pot anar actualitzant sempre

“Jo per exemple el vaig fer aquest estiu. Em vaig passar un dia pel notari i el vaig fer. Ara que tinc 40 anys sé el que vull, el que tinc…cal recordar que el testament es pot anar actualitzant tota la vida”, afegeix l’experta en herències de Gestingral, que posa un altre exemple de previsió. “Fa uns mesos vaig rebre la visita d’una parella que se n’anaven a la Xina. Tenien entre 20 i 30 anys, però em van explicar que havien decidit fer el testament. Així es quedaven més tranquils, em van dir”.

Si no tens testament , pots entrar amb problemes amb els hereus, notaris,…en definitiva, el procés es pot complicar -molt- i sortir extraordinàriament car. Per això, a Gestingral sempre apostem per la planificació.