Entrevista a LAURA CASTELLS, de l’empresa Hupala&Co

 

Què tal Laura?

Bé.

Abans m’explicaves que et dediques a la confecció d’articles per a nadons. Com se’t va acudir la idea?

Vaig començar fent coses pels meus fills. I a les mares de l’escola els hi va agradar i em van començar a demanar que els hi fes bossetes, pitets,…. I em vaig dir: perquè no em faig una empresa?

Tens moltes clientes de Vilanova?

La gran majoria. La gent de Vilanova és la que ha fet que aquest negoci vagi creixent.  I el boca-orella.

Com definiries la teva feina?

Els articles que faig són exclusius, perquè no hi ha res menys agradable que veure que tothom porta el mateix que el teu fill. També és important la qualitat-preu. I que tots els articles que faig són de punt zero; és a dir, compro la tela i faig la confecció. No agafo res prefabricat.

Tu que ets de Vilanova saps que és molt complicat engegar un negoci a la ciutat. La teva empresa, en canvi, ha funcionat des del minut 1.

Jo crec que és la qualitat i el preu. I que sempre he intentat ajudar les mares. Molts articles han sorgit de necessitats que tenien. Hi ha coses que mai hagués pensat que existien i ara, gràcies a elles, les tinc en estoc i es poden comprar.

Què faràs quant aquestes mares que t’han ajudat a fer créixer el negoci tinguin els fills grans?

Tinc maquinària per estampar amb vinil sobre productes personalitzats per tiets i àvies, per exemple. I ofereixo molts productes diferents, no només roba: cistelles de regal per a nadons, una tovallola que serveix de davantal i per tapar el nadó,…fins i tot un davantal de lactància, que permet que no et vegin ni el pit ni el nen quan estàs donant de mà. Productes exclusius que no s’acostumen a veure a les botigues.

Fa cinc anys t’haguessis imaginat que ara estaries vivint d’això?

No, perquè sempre he treballat com a administrativa. Però el tema de cosir sempre ha estat present a casa meva. La meva mare sempre ha tingut màquina de cosir  i jo, des de petita, ja en sabia. I quan fa uns anys em vaig quedar a l’atur, amb dos nens i una hipoteca, vaig pensar “i perquè no?”. Ser cosir i m’agrada.

I no te’n penedeixes d’haver treballat com administrativa?

No. Però m’hagués agradat que quan els meus nens eren petits ja m’hagués dedicat a això. Perquè ara me n’he donat compte que…

…que passes més temps amb ells?

Sí.  Treballar des de casa em permet estar més estona amb ells. Però també perquè ara són grans i no els hi puc posar tots els productes que faig. Els fills de les meves amigues porten més articles fets per mi que els meus (riu).

No et conec de res, però et veig molt feliç…

Sóc feliç perquè m’agrada. Si una cosa t’agrada és al que t’has de dedicar. I si a més de ser una cosa que t’agrada, la fas amb carinyo, il·lusió i a la gent li agrada, encara és més gratificant.

Et veus fent això tota la vida?

Jo crec que sí. Ara vull que la meva empresa creixi, que sigui el més gran possible. I seguir apostant per l’exclusivitat, les teles de qualitat i les tirades curtes.

Tens en ment tornar a viure a Vilanova?

Si. Vilanova no la puc canviar per res. És la platja, la gent, que t’ho coneixes tot,…Cubelles és massa tranquil. La vida la trobo a Vilanova.

 

MÉS ENTREVISTES A CLIENTS: https://www.gestingral.com/category/entrevistes-socials-a-vilanova-i-la-geltru/