A diferència de la percepció general que pot tenir la societat, sempre surt molt més a compte una herència que una donació en vida, sobretot si pensem en la butxaca. I és que, ara mateix, es tributa molt més en impostos si s’entrega una propietat en vida.

“És un concepte enganyós que pot portar a grans errors. L’herència sempre surt molt més a compte”, ratifica la Patrícia Méndez, assessora de Gestingral experta en herències, que indica quin és l’únic escenari en el que la donació pot passar per davant: els motius personals.

“Imaginem que tinc una propietat que sempre cuida la meva filla i que jo li vull donar a ella, deixant de banda els altres fills, abans de morir. En aquest cas, es podria estudiar la donació”, afegeix Méndez, que en tot cas assenyala que, fins i tot en aquest escenari, hi ha “molts més mecanismes” per resoldre aquesta situació i evitar una gran tributació. “No tot és donació o herència. Hi ha altres camins”, sentencia.

Si teniu qualsevol dubte o consulta, podeu contactar amb Gestingral (info@gestingral.com) o directament amb la Patrícia Méndez (pmendez@gestingral.com)