Una de les grans preguntes a l’hora de rebre una herència és com planificar la futura venda de la propietat que ens deixa el familiar. Aquesta no és una qüestió menor, ja que depenent de la planificació que fem ens podem estalviar molts i molts diners. Per tant, és bàsic que abans de fer qualsevol tràmit es programi molt bé aquest pas a través d’experts en herències com els que de Gestingral. 

La clau de tot plegat passa pel valor inicial que donem a la propietat. Si li donem un valor molt baix en el moment d’heretar-la per després intentar vendre-la per un valor molt alt, per aconseguir el màxim benefici possible, tindrem un problema: haurem de pagar molts diners en tributs, ja que recordem que en cas de venda patrimonial s’ha de pagar en impostos una part important del guany obtingut.

Davant d’aquesta casuística, des de Gestingral recomanem que es doni a l’immoble a heretar un valor prou alt com perquè després es pugui vendre per un preu similar. D’aquesta manera es podrà vendre més fàcilment i es pagaran menys impostos, ja que els tributs a pagar per una propietat en herència (existeixen bonificacions en molts casos) acostumen a ser inferiors als d’una compra/venda.

Si teniu qualsevol dubte o consulta, contacteu amb Gestingral (info@gestingral.com) o directament amb la nostra assessora especialitzada en herències, la Patrícia Méndez (pmendez@gestingral.com)

Gestingral Assessoria · Vilanova i la Geltrú